2012-05-30

Policijos ir Vilniaus valdžios represijos tęsiasi: D.Kuolį baudžia už drąsos įpūtimo apeigas

Gegužės 28 dieną Vilniaus apskrities policijos komisariate iniciatyvinės grupės „Už teisingumą" nariui Dariui Kuoliui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Jame teigiama, kad D. Kuolys, surengdamas prie Vidaus reikalų ministerijos senas lietuviškas pilietinės drąsos pūtimo apeigas, kurių metu drąsos nesėkmingai buvo mėginta įpūsti vidaus reikalų ministrui Artūrui Melianui,nesilaikė susirinkimo organizavimo tvarkos" ir „taip savo veiksmais pažeidė Susirinkimų įstatymo šeštojo straipsnio ketvirtąją dalį".

D. Kuolys išsamiai paaiškino tyrėjai atliktų apeigų paskirtį bei pobūdį ir su pareikštu kaltinimu nesutiko.

D. Kuolio teismas vyks birželio 27 dieną, 9 valandą, Vilniaus miesto trečiajame apylinkės teisme, Laisvės prospekte 79 A.

 

N.P.:  Vilniaus valdžia ir policija, drausdami rengti mitingus ir bausdami už pilietines akcijas, pažeidžia LR Konstituciją ir LR Konstitucinio Teismo 2000 01 07 d. nutarimą, kuriais garantuojamos absoliučios teisės į taikius susirinkimus. Kaip ir visoje ES, JAV, Kanadoje, Australijoje ir t.t.

T.y. taikioms eitynėms ar susirinkimams nereikia jokių leidimų ar sankcijų, nors pusė žiniasklaidos ir kažkokie valdžios ir VSD papirkti neva jurisprudencijos "mokslininkai" apsiputoję įrodinėja priešingai.

Na ir tegul - galės visi kartu važiuoti į Baltarusiją, kur tokie leidimai tikrai reikalingi.


Komentarų nėra: