2011-09-18

Keturi žuvo nukritę nuo krantinių per metus nuo praeitos Jūros šventės

Mano galva pirma ir svarbiausia problema – keturių žmonių žūtis nukrentant nuo nesaugių kratinių ir užsimušant, dvi toje pačioje vietoje 2010 ir šįmet per Jūros šventę: turėklai apgaulingi, virvelė atsiknoja, žmogus krenta, trinkteli galva į pontoną, netenka sąmonės ir per pusmetrio pločio vandens juostą tarp pontonų ir krantinės panyra po pontonais - naktį išplauti po tokio smūgio ir dar iš po pontono, kai nieko nesimato - jokių šansų net jūrų ruoniams-komandosams.

Išvada - jokių tokių nesaugių krantinių eksploatavimų, kol jos nepripažintos saugomomis, o taip gali būti tik sugrąžinus arba įrengus tvirtus ikikarinius ir pokarinius turėklus. Tačiau iš valdžios pusės arba tyla, arba J.Simonavičiūtės komentaras, kad negalim keisti krantinių projekto, net jei jis blogas. Supraskime –jokių turėklų ant Dangės krantinių, kad ir kiek nuo jos nukritę žūtų. Šiaip tas krantinių projektas nesuderintas, tai jokios problemos jį pakeisti – įrengti turėklus, jei tik yra noras apsaugoti žmonių gyvybe.

Nustebino J.Simonavičiūtės per Balticum žinias išsakyta aiškinimas, kad neva iki šio krantinių remonto nebuvo jokių turėklų ant Dangės krantinių - gerai, kad žinių žurnalistai jos šiuos žodžius iliustravo nufilmuodami dar išlikusias tų tvirtų, aukštų, tankių turėklų atkarpas.

Beje, ant krantinių, nepripažintų tinkamomis naudoti ir saugiomis, negalima leisti žmonių, kodėl leidžiami? Negi mažai tų keturių žuvusių, negi negaila tų žuvusiųjų artimųjų? Vietoje veiksmų – nesaugių krantinių atitvėrimo kol tęsis nebus sugrąžinti- ir/ar naujai įrengti saugūs, tankūs ir aukšti turėklai J.Simonavičiūtės samprotavimai, kad pripažinimo saugia krantine komisija iš viso nereikalinga.

Ar nieko nedarysime ir toliau lauksime, kol dar kas nors nukris ir neduoddiev užsimuš?

Komentarų nėra: