2011-09-06

Prokuratūra gina ne viešą interesą, o pelno siekimą visuomenės vertybių sąskaita

Statytojų padaryta klaidinanti vizualizacija – pavaizduoti dukart mažesni ir žymiai plonesni, nei iš tikrųjų suprojektuoti 6-i stiklainiai Manto 11 Klaipėdoje.

Tikroji vizualizacija pagal detalaus plano projektą - 6-i stiklainiai Manto 11 Klaipėdoje visu tikruoju savo aukščiu ir pločiu.

O štai toks pastatas  - Gerlacho namas – vienas gražiausių XIX šimtmečio senosios Klaipėdos pastatų šioje vietoje prie gatvės stovėjo iki karo, prašėme jį atkurti verslininkams priimtina forma, bet jie kategoriškai nesutiko.

Štai kokias vertybes gina prokuratūra  - privačios bendrovės verslo projektą ir įvaizdį (tai advokatų funkcija, o prokurorai turi ginti viešą interesą, šiuo atveju jie daro priešingai):

Iš prokuratūros suformuluoto kaltinamojo akto: „tokiu būdu (nesuderinus iki 29 metrų aukščio šešių „stiklainių" statybos istorinėje miesto dalyje, kurie būtų sudarkę istorinį vaizdą, atėmę iš gyventojų saulę ir kiemą) didelės moralinės žalos patyrė UAB „Investicijų kvadrantas", nes buvo sumenkintas bendrovės įvaizdis, nebuvo vykdomas verslo projektas..."

Šis teismo procesas būtinas Lietuvos visuomenei, kad būtų galima atskleisti kaip vadinamieji elitai manipuliuoja pinigais partijomis, teisėsaugomis, kad galėtų klastodami teritorijų planavimo dokumentus, projektus ir pan. pasidaryti pelną gamtosaugos, paminklosaugos ir kaimynystėje gyvenančių žmonių sveikatos ir gyvenimo komforto sąskaita ir kad galima būtų VIEŠAI DEMASKUOTI dvigubus standartus. Be šio proceso neįmanoma apvalyti nei politikų, nei teisėsaugininkų, nei paskatinti socialiai atsakingų verslininkų atsiradimą, nes kol žulikai taip tvarkysis, kaip šiuo atveju, tai civilizuoti verslininkai tiesiog neatsiras, nes jie negali išaugti per korumpulų ir kyšininkų džiungles.

O kas yra verslininkai - ar tie, kurie sukuria darbo vietas ir dirba realius darbus, pvz. krovos kompanijos, laivų remonto kompanijos, kavinių savininkai, ar tie, kurie ateina į miesto vidurį ant gatavų komunikacijų ir klastodami dokumentus, apgaudinėdami kaimynus pastato tuščias dėžutes, kuriose dėl jų dėl baisumo niekas nenori nei gyventi, nei pirkti, nei biurus nuomotis?

Komentarų nėra: