2013-09-24

Pykstantys ant aukų, pažiūrėkit viešbučio Green Hotel Vilnius video kamerų įrašus: www.tiny.lt/ycaa2fe - gal pakeisite nuomonę.

Pykstantys ant aukų, pažiūrėkit viešbučio Green Hotel Vilnius video kamerų įrašus: www.tiny.lt/ycaa2fe  - gal pakeisite nuomonę.

Pacituosiu kelių mėnesių senumo savo  komentarą apie policininkus, tiesa, su  viena išlyga: vienas iš jų (žemesnis, atsiprašau, kad neįsiminiau kuris yra kuris)) šiandien teisme bandė atpasakoti įvykius objektyviau, dėl ko esu jam dėkingas, vis dėlto, tikiuosi, pasijautė nepatogiai. Gal tas kalbėjimas per mobilų telefoną dažniau nei per raciją buvo viršininkų komandų klausymas, tad gal aš vis dėl to per smarkiai užsipuoliau eilinius policininkus, jei jie vykdė ne savo, o viršininkų nurodymus. Taip pat reikia pastebėti, kad galų gale po mano pakeltų tonų ir po akivaizdžių azerbaidžaniečių mėginimų paspirti, užminti ir paimti tą stiklinę, policininkai vis dėl to ją apsaugojo - įdėjo į maišelį:

"Policija dar nieko neištyrusi, dar neapklausiusi nei nukentėjusių, nei jokių liudininkų, per vieną dieną žaibiškai nustatė, kad viskas įvyko NETYČIA.

Policija dezinformuoja visuomenę, nes:

1. Nutyli, kad mano žmona prašė patrulių pakilti į viršų ir nustatyti,kas metė stiklinę, tačiau patruliai tai daryti atsisakė motyvuodami nekaltumo prezumpcija ir tuo, kad negali pažeisti privatumo. Aš atvykau kiek vėliau ir kai prašiau to paties, jie pakartojo panašius motyvus ir pakartotinai atsisakė. Tik po mano žmonos daugybės pakartotinų reikalavimų ir mano šaukimo ant jų, jie iškvietė kriminalistus.

2. Nutyli, kad patruliai atsisakė saugoti įvykio vietą, atsisakė iškviesti kitą policijos ekipažą įvykio vietai apsaugoti, matydami, kad išbėgę į lauką trys azerbaidžaniečiai bando tą stiklinę paimti, nors aš prašiau, bet ilgą laiką nesiėmė jokių priemonių tai stiklinei apsaugoti ir sureagavo tik po to, kai aš pradėjau ant jų šaukti, o į maišelį įdėjo tik po ketvirto azerbaidžaniečių mėginimo ją paimti.

3. Slepia, kad patruliai atsisakė sulaikyti tuos azerbaidžaniečius, motyvuodami tuo, kad neturi vertėjo. Tie, pasinaudoję policijos jiems suteikta proga, pabėgo ir pusvalandžio atsikvietė liudininkus, kurie aiškino, kad matė, jog niekas nieko nemetė, o neva vemdami netyčia alkūne užkliudė stiklinę, stovėjusią ant palangės, kuri yra nuožulni – stiklinė ten negalėjo laikytis pati. Vieną iš jų sulaikė tik po to, kai grįžę iš ligoninės ir pamatę vieną jų girtą šūkaliojantį paprašiau, kad viešbučio administracija iškviestų policiją, nes žmona ir dukra bijo eiti į viešbutį.

4. Slepia, kad tyrėja bandė visais būdais telefonu mane ir mano žmoną įtikinti, kad nereikia pradėti ikiteisminio tyrimo.

Visa tai nesunku patikrinti – kas sako tiesą, o kas dezinformuoja peržiūrėjus komercinės TV nufilmuotą medžiagą, nes jų operatorius atvyko su patruliais ir viską nuo pradžių iki pabaigos filmavo. Taip pat iškalbinga ir viešbučio video medžiaga, ypač dėl azerbaidžaniečių nesulaikymo, keturių jų mėginimų paimti stiklinę ir atsikalbinėjimo kad tik nereikėtų kilti į viršų apžiūrėti kas ir iš kur išmetė.

Atsakydamas į policijos pareiškimą („policija pasilieka sau teisę ir toliau visais teisiniais būdais ginti savo ir pareigūnų reputaciją") atsakau - pasilieku sau teisę ir toliau visais būdais:

1. ginti aukas nuo agresorių,

2. ginti nusikaltėlių aukas nuo policijos fizinio ir psichologinio smurto;

3. ginti žmones nuo policijos fizinio ir psichologinio smurto;

4. kritikuoti KONKREČIUS policininkus ir KONKREČIUS jų vadovus kurie neatlieka savo pareigų."

N.P.: prašau mane taip pat kritikuoti, kai ir jei neatlieku savo pareigų.

 

http://tv.lrytas.lt/?id=13617148751359668550

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/nputeikio-zmona-ir-dukra-suzalojo-uzgriuves-stiklinis-viesbucio-stogas.d?id=60761873

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/nputeikiene-labai-dziaugiuosi-kad-turiu-veida.d?id=60766513

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/n-puteikio-zmona-uz-suzalojima-stikliniu-stogeliu-praso-17-tukst-litu.d?id=62036731

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/stiklo-sukemis-nuo-viesbucio-stogo-suzalota-n-puteikiene-jauciasi-palikta-likimo-valiai.d?id=62424223


Komentarų nėra: