2013-09-25

Seimo pirmininkui: DĖL SEIMO TEISĖS IR TEISĖTVARKOS KOMITETO SPRENDIMO NELEISTI DALYVAUTI POSĖDYJE dėl Dembavoje sudegintos nepilnametės

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui V.Gedvilui

 

LR Seimo narių Naglio Puteikio ir Aurelijos Stancikienės

 

2013 09 25

 

PAREIŠKIMAS

 

DĖL SEIMO TEISĖS IR TEISĖTVARKOS KOMITETO SPRENDIMO NELEISTI DALYVAUTI POSĖDYJE

 

2013 09 25 d. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (toliau – TTK) 13.00 surengė uždarą posėdį dėl pagalbos telefonu nesulaukusios moksleivės nužudymo Dembavoje, Panevėžio rajone nužudymo aplinkybių bei priežasčių, kodėl nebuvo nustatyta skambinančios buvimo vieta, nors valstybė už šią paslaugą jau sumokėjo ryšio operatoriams 6,5 mln.Lt.

Šio komiteto pirmininko J.Sabatausko prašėme leisti dalyvauti šiame posėdyje. N.Puteikis to prašė remdamasis Seimo statuto 9 str.10 punktu:

„9 straipsnis. Seimo nario teisės.

Seimo narys turi teisę šio statuto nustatyta tvarka:

10) dalyvauti visų Seimo komitetų ir komisijų posėdžiuose, taip pat Vyriausybės posėdžiuose, o prireikus dalyvauti valstybės valdžios ir valdymo institucijų posėdžiuose, kuriuose svarstomi jo pateikti klausimai, taip pat iš anksto pranešęs stebėti kitus posėdžius, kuriuose svarstomi jį dominantys klausimai, išskyrus susijusius su valstybės paslaptimi, kurių svarstymo tvarką nustato įstatymai;"

O A.Stancikienė – taip pat ir 2012 12 04 d. Seimo nutarimu nr. XII-39, kurio 12 str. nustatyta, kad jei negali dalyvauti TTK narė N.Venckienė, tai ją pavaduoja J.Varkala, o šiam negalint – A.Stancikienė.

Tačiau J.Sabatauskas , kiek supratome, šį klausimą pateikė komitetui, kuris balsavimu neleido  nei vienam iš mūsų dalyvauti minėtame TTK posėdyje.

Abu turime teisę dirbti su slapta informacija.

 

Prašome Jūsų užtikrinti Seimo narių teises, numatytas Seimo statute ir minėtame Seimo nutarime, bei imtis priemonių, kad toks J.Sbatausko neteisėtas elgesys nepasikartotų.

 

Seimo nariai

 

Naglis Puteikis

 

Aurelija Stancikienė

 

Komentarų nėra: