2014-10-14

Jaunas žmogus prašo pagalbos dėl įsidarbinimo, kaip jam padėti?

Jaunas Žmogus: 
Labas vakaras Ponas Nagli, atsiprašau, kad trukdau, bet kreipiuosi į Jus, kaip į protingą žmogų ir manau, kad palaikote jaunimą. Susidūriau su tokia problema, kad niekur nerandu darbo vietos.
Manu iškart galvojate, kad aš tinginys? Ne tikrai taip nėra, nes esu baigęs Kauno technikos Kolegiją inžinieriaus specialybę, dabar studijuoju Vilniaus Gedimino Technikos Universitete išlyginamąsias studijas Kelių ir Geležinkelių Inžinerija, po tų mokslų planuoju ir magistrantūrą baigti ir lapkričio mėnesį laikysiu atestaciją.
Bet suprantate, dirbau prie kelių vasarą viskas tvarkoje, darbų yra viskas faina, ateina žiema objektų nebėra, asfaltą žiemą netiesia ir viskas jie pasako eikit lauk iki pavasario, o ką žiemą nereikia valgyti? Jūs galvosite, kad reikia nusileisti į tam tikrą lygį ir dirbti bet kokį darbą? taip Jūs teisus esate aš dirbu pagalbiniu darbininku,bet...yra bet tas, kad kiti nieko nebaigę sėdi tokiose vietose kur atrodo neįmanoma pasiekti, arba per turtingų tėvelių pinigines. 
Klausimas kyla toks, ar jei neturiu turtingus tėvelius man neįmanoma nieko pasiekti? Suprantate niekas nesako, kad aš noriu būti direktoriumi , bet kai išsiunti šimtą gyvenimo aprašymų į įmones, ir tau neatrašo net nekreipia dėmesio, arba kai tave išsikviečia pokalbiui ir tau pasako tau galime pasiūlyti kastuvą, arba reikalauja 30 metų stažo, o aš pats tegyvenu 27 metus, tai žinokite nusvyra iš tikro rankos.
Manau jei buvau darbų vadovas tai tobulėkim nuo tos stotelės, o ne eikim atgal su kastuvais dirbti, nes laikas eina. Visi laikraščiai mirga kaip mes investuojam į jaunimą, kaip mes ieškom jaunų specialistų, bet argi čia nėra tik kaukė viso to?
Jūs supraskite mane aš ant tiek noriu tobulėti, semtis žinių, save realizuoti, bet kaip kažko trūksta taip trūksta.Išvada tokia, kad noriu dirbti, uždirbti ne " Ferrari" nusipirkti, o mokslui sumokėti, išgyventi ir, kad galėčiau į save investuoti. Noriu Jūsų paprašyti jei žinote kokių verslininkų, ar įmonių kas ieškotų gabių žmonių duokite man žinia tikrai neliksiu skoloje.
Tai dar kartą atsiprašau, kad sutrukdžiau Jus, bet aš ieškau išeičių, ne kaip kiti šaukia kaip blogai ir sėdi vienoje vietoje. Pridedu Jums savo gyvenimo aprašymą ir linkiu Jums sėkmingų darbų.

Mano atsakymas: 
Vakarų Europos kultūroje priimtina ir patikrinta praktikoje, kaip mažinti nedarbą, bei mažinti turtinę nelygybę  tai daroma per mokesčius, pvz. darbdaviams taikomi mažesni mokesčiai už asmenų iki 30 m.plius minus 5 metai ir pan.įdarbinimą, o pastariesiems dar ir mokesčiai mažesni, arba nuo jų atleidžiama, jei pajamos pernelyg mažos.
Deja, Lietuva 1992-4 metais atsisakė socialiai jautrios valstybės modelio ir pasuko turtingų darbdavių interesų gynimo kryptimi.
Besikeičiančios didžiosios partijos šios praktikos neatsisako. Maža to - pašalpomis skatina bedarbystę, šešėlinę ekonomiką ir dotacijomis, pvz. už šilumą, dar papildomai remia turtingų darbdavių skriaudžiamus darbuotojus.
Jūs esate auka šios ydingos sistemos.
Todėl kandidatavau į LR prezidentus, nes norėjau šią sistemą keisti į vakarietišką ir apie tai, ką rašau Jums aukščiau , kalbėjau per TV debatus.
Mane parėmė 9 proc.atėjusių balsuoti.
Dalyvausiu visuose ateinančiuose visų rūšių rinkimuose tam, kad skleisčiau aukščiau Jums pateiktą informaciją ir tokiu būdu grąžinčiau Lietuvą į vakarietišką kultūrą, kur svarbu ne tik pelnas, bet ir pasirūpinti nepasiturinčiais.
Jums asmeniškai kažin ar galėsiu padėti, nes per pastaruosius 4 metus esu padėjęs tik trims įsidarbinti, ir tai nepilnu etatu aptarnaujančiame ūkiniame sektoriuje ir tai tik tuo metu, kai priklausiau TS-LKD, kuri buvo valdančiojoje koalicijoje.
Jei pamatyčiau kokią galimybę, susisiekčiau su Jumis. 

Komentarų nėra: