2014-11-07

Seimo Pirmininkei dėl Seimo kanclerio socialinių garantijų reglamentavimo ir dėl J.Milieriaus galimybės tęsti darbą valstybės tarnyboje.

Gerb.Seimo Pirmininke, kreipiuosi dėl vienos spragos teisės aktuose.
Prezidentūros ir Vyriausybės kanclerių, ministerijų valstybės sekretorių, politikų, valstybės tarnautojų socialinės garantijos po jų atleidimo, atstatydinimo, atsistatydinimų, kadencijų pasibaigimo yra tiksliai reglamentuotos.
Tuo tarpu Seimo kanclerio, ypač jei jam suėjo 65 metai iki kadencijos pasibaigimo, soc.garantijų iš esmės nėra – jis nepateko į aukščiau išvardintų kategorijų reglamentavimus. Tą iliustruoja J.Milieriaus pavyzdys – darbingas, energingas, kompetentingas 65 metų amžiaus žmogus atsidūrė priverstinėje pensijoje, nors dar galėtų duoti labai daug naudos valstybei, jei tęstų darbą valstybės tarnyboje.
Nesu teisininkas, bet manau, kad Valstybės tarnybos departamentas kartu su Seimo Teisės departamentu turėtų surasti išeitį ir sugalvoti, kaip reglamentuoti Seimo kanclerių socialines garantijas, kad jos būtų panašios į Prezidentūros ir Vyriausybės kanclerių, ministerijų valstybės sekretorių, politikų, valstybės tarnautojų tokias garantijas.
Kartu, manau, Valstybės tarnybos departamentas kartu su Seimo Teisės departamentu galėtų išspręsti ir J.Milieriaus patekimo/grįžimo/grąžinimo į valstybės tarnybą/rezervą problemą.
Mano įgaliojimai per maži, kad galėčiau šiuos dalykus organizuoti.
Prašyčiau Jūsų pagalbos dėl Seimo kanclerio socialinių garantijų reglamentavimo ir dėl J.Milieriaus galimybės tęsti darbą valstybės tarnyboje.

LR Seimo narys Naglis Puteikis

Komentarų nėra: