2008-03-28

DĖL VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ, DIRBANČIŲ SAUGOMŲ TERITORIJŲ TARNYBOJE IR KURŠIŲ NERIJOS NACIONALINIO PARKO DIREKCIJOJE, ATSIPRAŠYMO

Klaipėdos m. savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus

Viešųjų ryšių poskyrio vedėjui A.Juškevičiui

 

Nuorašai:          Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktoriui A.Každailevičiui

Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai prie Aplinkos ministerijos

Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcijai

2008 03 26 Nr. Fr-12-Ju

 

DĖL VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ, DIRBANČIŲ SAUGOMŲ TERITORIJŲ TARNYBOJE IR KURŠIŲ NERIJOS NACIONALINIO PARKO DIREKCIJOJE, ATSIPRAŠYMO

 

2008 03 07 d. Jūs iš savo tarnybinio kompiuterio ir savo tarnybinio elektroninio pašto darbo metu (darbo valandomis – t.y. 15 val. 09 min.) išsiuntėte žiniasklaidai tokį pranešimą (persiunčiu jį kitiems adresatams ir Jums elektroniniu paštu iš savo elektroninio pašto nputeikis@agency.lt, kad matytųsi elektroninio pašto atributai) :

„Original Message From: Andrius Juskevicius

To: [N.P.: nurodomi žiniasklaidos el.paštai]

Sent: Friday, March 07, 2008 3:09 PM Subject: piketas

Piketas

Kovo 11 d. nuo 12 val. iki 15 val. Smiltynėje vyks gyventojų piketas, nukreiptas prieš Saugotinų teritorijų tarnybos ir nacionalinio parko direkcijos vykdomą gyventojų genocidą [N.P.: pabraukta mano] Kuršių nerijoje. Piketą planuojama rengti Smiltynės teritorijoje prie Senosios perkėlos automobilių stovėjimo aikštelėje."

 

Skandalinga jau vien tai, kad Klaipėdos m. savivaldybės vardu Jūs pranešate apie kitų asmenų organizuojamą piketą ir nenurodote, kas organizuoja šį piketą.

Taip pat esu įsitikinęs, kad tokie Jūsų tekstai yra ne tik absurdiški (istoriografijoje bent jau iki aukščiau minėto Jūsų teksto išplatinimo nurodomi šie per paskutinius 100 metų vykę genocido atvejai: Holokausto metais nacių vykdytas žydų tautos genocidas, Kampučijoje raudonųjų khmerų vykdytas gyventojų genocidas, Bosnių genocidas, vykdytas Jugoslavijos armijos Serbų Respublikoje 1992-1995 m. Bosnijos karo metu, Ruandos genocidas 1994 m. tarp vietinių etninių grupių), bet ir amoralūs, nes Jūsų paminėtų tarnybos ir direkcijos valstybės tarnautojai, kiti iš valstybės biudžeto išlaikomi darbuotojai tiesiog atlieka savo pareigas.

Maža to, manau, kad Jūsų teiginys apie Saugomų teritorijų tarnybos ir Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcijos darbuotojų „vykdomą gyventojų genocidą" yra šmeižikiškas ir diskredituoja Klaipėdos m. savivaldybės institucijas.

 

Todėl prašau tokiu pat būdu, kaip išplatinote aukščiau minimą pranešimą, atsiimti valstybės tarnautojus, kurie dirba Saugomų teritorijų tarnyboje ir KNNP direkcijoje, įžeidžiančius aukščiau paminėtus savo žodžius bei atsiprašyti šių valstybės tarnautojų raštu apie tai informuojant taip pat ir visuomenę.

 

Frakcijos pirmininkas                                                    Naglis Puteikis

 

8-652-76250; nputeikis@agency.lt; puteikis@gmail.com

Komentarų nėra: