2008-05-20

DĖL TARNYBINĖS NUOBAUDOS PROCEDŪROS INICIJAVIMO SPORTO IR KŪNO KULTŪROS SKYRIAUS VEDĖJUI I.ZALECKIUI

 

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARYS

TĖVYNĖS SĄJUNGOS FRAKCIJA

 

                          Liepų g. 11,  LT- 91502  Klaipėda,  mob. 8-652-76250 , el. p. naglis.puteikis@klaipeda.lt______

Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktoriui A.Každailevičiui

 


2008 05 20 Nr.

 

 

Klaipėdos m. savivaldybės administracijos

direktoriui A.Každailevičiui

PAPILDOMAS PRAŠYMAS

 

 

DĖL TARNYBINĖS NUOBAUDOS PROCEDŪROS INICIJAVIMO UŽ SAVIVALDYBĖS TARYBOS SPRENDIMO „DĖL  SPORTINĖS VEIKLOS

PROGRAMŲ RĖMIMO" PAŽEIDIMĄ

SPORTO IR KŪNO KULTŪROS SKYRIAUS VEDĖJUI I.ZALECKIUI

 

 

 

Klaipėdos m. savivaldybės administracija nuolat pažeidinėja miesto tarybos sprendimą, kuriuo buvo patvirtinta sportinės veiklos programų rėmimo iš savivaldybės biudžeto lėšų tvarka (2005 10 13 d. Nr. T2-308 ).

Jo 14 ir 18 punkte nustatyta, kad per 15 dienų po biudžeto patvirtinimo Sporto ir kultūros skyrius pateikia lėšų paskirstymo projektą atitinkamam savivaldybės tarybos komitetui, po kurio pritarimo lėšos pervedamos sporto organizacijoms:

„14. Patvirtinus miesto biudžetą, Sporto ir kūno kultūros skyrius, neviršydamas gautų biudžeto asignavimų sportui ir kūno kultūrai, koreguoja vertinimo komisijos pasiūlytą lėšų paskirstymo projektą projektams remti ir teikia jį svarstyti sporto klausimus kuruojančiam savivaldybės tarybos komitetui. Pritarus komitetui, asignavimų valdytojas tvirtina lėšų skyrimą projektams remti.

18. Per 15 darbo dienų po biudžeto patvirtinimo Sporto ir kūno kultūros skyrius informuoja projektų teikėjus apie konkurso rezultatus."

Nors nuo 2008 m. biudžeto patvirtinimo 2008 02 14 d. jau praėjo nebe 15 dienų, o 3 mėnesiai ir 15 dienų, tačiau dėl nesuprantamų priežasčių už šio sprendimo vykdymą atsakingas Sporto ir kūno kultūros skyrius lėšų paskirstymo projektą Socialinių reikalų komitetui pateikė tik šiandien.

Beje, raštas I.Zaleckio pasirašytas raštas komiteto nariams ir pateiktas komiteto posėdžiui svarstymui yra be numerio, o data nurodyta 2008 06  - suprask, birželio mėnuo. Taigi, Sporto ir kūno kultūros skyrius, panašu, nesugeba ne tik tarybos sprendimų įvykdyti laiku, bet ir net ir raštvedybos nesugeba tinkamai sutvarkyti.

Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas I.Zaleckis į mano klausimą,  kurį uždaviau šios dienos , kodėl net tris mėnesius delsiam įgyvendinti minėto tarybos sprendimo nuostatos dėl lėšų sporto rėmimui paskirstymo, atsakė, kad jis sirgo dvi savaites. Tačiau juk yra pavaduojantys, todėl dėl savivaldybės tarnautojo ligos darbai nesustabdomi, o jų uždaviniai ir pareigos neatidedami.

Be to net ir 2 savaičių liga nepaaiškina kodėl nevykdomas sprendimas visus tris mėnesius. Į šį mano pakartotinį klausimą I.Zaleckis visai neatsakė.

 

Dėl pavėluoto kokio nors savivaldybės tarnautojo veiksmo gali ir nebūti jokių žalingų kam nors pasekmių. Tačiau dėl šiuo atveju aukščiau minėto tarybos sprendimo vilkinimo žalingos pasekmės jau yra:

Reikalingų lėšų negauna sporto klubai, tarp jų ir buriavimo mokykla „Suominis" , kuri vykdo Klaipėdos moksleivių pasirengimą Italijoje Lake De Garda mieste šiais metais birželio-liepos mėnesį vyksiančiam Europos „Optimisto" klasės jachtų čempionatui.

Kitų savivaldybių atstovai, pvz., Kauno m. vaikų jachtų „Optimisto" klasės delegacija jau treniruojasi tarptautinėse varžybose, nes nori geriau pasiruošti šiam čempionatui.Tą patį daro ir Nidos moksleiviai. Jie rytoj išvyksta į Lenkijos mieste Gdynėje įvyksiančias atrankines Lenkijos varžybas į minėtą Europos čempionatą.

Tik Klaipėdos m. moksleiviai niekur nevyksta.

 

Ir tai įvyko todėl, kad buriavimo mokykla „Suominis" jau trečias mėnuo negauna lėšų minėtam čempionatui pasirengti (direktorius – treneris Algis Patašius , tel.8-68817331).

Kilo grėsmė, kad Klaipėdos buriuojantys moksleiviai  ne tik nevyks į minėtą Europos čempionatą, bet ir apskritai nutrauks savo veiklą.

 

 

Todėl prašau:

 

1.      Ypatingos skubos tvarka pervesti numatytas lėšas buriavimo mokyklai „Suominis";

2.      Inicijuoti Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjui I.Zaleckiui tarnybinės nuobaudos skyrimo procedūrą dėl minimo savivaldybės tarybos sprendimo pažeidimo, kuris sukėlė realias neigiamas pasekmes Klaipėdos moksleivių buriavimo „Optimisto" klasės jachtomis pasirengimui tarptautinėms varžyboms;

3.      Imtis priemonių, kad kiti sporto klubai tuoj pat gautų jiems numatytas lėšas ir imtis priemonių, kad ateityje tokai situacija nepasikartotų.

 

 

 

 

Tarybos narys, Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas                                      Naglis Puteikis

 

 

 

Kiti el.paštai: nputeikis@agency.lt; puteikis@gmail.com

Komentarų nėra: