2008-06-09

DĖL M.MAŽVYDO ALĖJOS REKONSTRUKCIJOS PROJEKTO IR SUOLIUKŲ

Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktoriui A.Každailevičiui

 


2008 05 30 Nr.

 

 

PRAŠYMAS

 

DĖL M.MAŽVYDO ALĖJOS REKONSTRUKCIJOS PROJEKTO IR SUOLIUKŲ

 

Pagal 2006 10 19 d. statybos leidimą nr. SL-49 (14.14) vykdomas projektas „ M.Mažvydo alėjos atkarpos nuo H.Manto  g. iki K.Donelaičio g. sutvarkymas".

Perskaičiau šį projektą ir pastebėjau, kad jame granitiniai keturkampiai blokai vadinami suoliukais. Nepateiktas joks šių „suoliukų" brėžinys, tik jų išmatavimai.

Pagal jau pastatytus minimus „suoliukus" galima spręsti, kad jie nėra pritaikyti sėdėjimui. Granitas iki šiol Lietuvoje nebuvo naudojamas suolų gamybai, nes ne ta klimato juosta – per šalta ant jų sėdėti net ir vėsesnę vasarą.

Manu, kad minimas projektas parengtas ir aprobuotas, pažeidžiant įstatymus ir kitus teisės aktus, nes:

1. Projekto svarstyme kažkodėl nedalyvavo visuomenės sveikatos centro atstovai (matyt todėl niekas nepareiškė pastabų dėl granito netinkamumo suolų gamybai);

2. Projektas kažkodėl parengtas ir patvirtintas be detalaus plano. Todėl visuomenei buvo atimta teisė pareikšti pastabas ir pasiūlymus dėl viešos erdvės ir dėl gatvės –alėjos rekonstrukcijos.

Atsižvelgiant į aukščiau išdėstytą prašome Jūsų:

1. Siūlau pritaikyti granitinius kubus, projekte vadinamus „suoliukais", „suolais" sėdėjimui įrengiant papildomą medinę ar kitokią dangą; papildomas išlaidas, atsiradusias dėl tokio įrengimo išieškoti iš tokio nekokybiško ir parengto pažeidžiant nustatytą tvarką projekto realizavimo kaltininkų.

2. Jei dėl kokių nors priežasčių tas neįmanoma, prašau įrengti šioje M.Mažvydo atkarpoje normalius, Lietuvos klimatui tinkančius suolus ir  suoliukus, nes neįsivaizduoju pėsčiųjų alėjos be galimybės žmonėms pasėdėti. Tuo labiau, kad Klaipėdos viešose erdvėse (gatvėse, aikštėse, etc) sėdėjimo vietų labai trūksta. Papildomas išlaidas, atsiradusias dėl tokių suolų įrengimo, išieškoti iš tokio nekokybiško ir parengto pažeidžiant nustatytą tvarką projekto realizavimo kaltininkų.

3. Raštu atsakyti, kodėl nebuvo detalaus plano, svarstymo su visuomene, visuomenės sveikatos centro ir/ar panašaus profilio specialistų sąlygų, derinimo, išvadų dėl projekto apskritai ir dėl suoliukų konkrečiai;

4. Raštu informuoti, kada buvo paskelbtas konkursas projektavimui, kas dalyvavo, kokios kainos buvo pasiūlytos, kuo remiantis buvo nustatytas nugalėtojas, kodėl didesnė faktinio įvykdymo suma, kada buvo paskelbtas konkursas rangai, kas dalyvavo, kokios kainos buvo pasiūlytos, kuo remiantis buvo nustatytas nugalėtojas, kodėl didesnė faktinio įvykdymo suma;

5. Raštu informuoti kas aktavo projektavimo darbus, kas priėmė galutinį projektą (kas pasirašė projektavimo darbų perdavimo-priėmimo aktą), kas buvo projekto autorius, projekto vadovas, kas vykdė techninė priežiūrą, kiek ji kainavo, kas iš savivaldybės tarnautojų jį suderino, kas kaltas, kad toks nekokybiškas ir pažeidžiant teisės aktus projektas buvo pradėtas realizuoti ir kokių priemonių ėmėtės ar planuojate imtis kaltininkams nubausti ir kad tokie atvejai daugiau nesikartotų.

 

Tarybos narys, Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas                                      Naglis Puteikis

 

Kiti el.paštai: nputeikis@agency.lt; puteikis@gmail.com

Komentarų nėra: