2008-06-09

DĖL TILTŲ G. REMONTO, REKONSTRUKCIJOS DARBŲ NEPRIĖMIMO

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS

TĖVYNĖS SĄJUNGOS FRAKCIJA

 

                          Liepų g. 11,  LT- 91502  Klaipėda,  mob. 8-652-76250 , el. p. naglis.puteikis@klaipeda.lt______

 

VALSTYBINEI TERITORIJŲ PLANAVIMO

IR STATYBOS INSPEKCIJAI PRIE AM

288600210, A. Juozapavičiaus g. 9, LT - 09311

tel. 85 2722748, faks. 85 2723620, info@vtpsi.am.lt

PRAŠYMAS

2008 04 29  Nr

 

DĖL TILTŲ G. REMONTO, REKONSTRUKCIJOS DARBŲ NEPRIĖMIMO

 

Nebaigus Tiltų gatvės statybos, rekonstrukcijos, remonto darbų buvo leista važiuoti transportui Turgaus gatve. Tiek iki šio leidimo, tiek po jo plika akimi matosi, kad akmenų grindinys atkarpoje  tarp Biržos tilto ir Turgaus gatvės sudėtas nelygiai, o likusioje atkarpoje yra daugybė duobių. Nežiūrint į rangovų bandymus dalį grindinio perkloti, akivaizdu, kad tai jiems nepavyko – duobės liko. Dalis duobių yra ne mažesnės, nei iki rekonstrukcijos.

Jau dabar matosi pradedantys skilinėti Tiltų gatvės grindinio akmenys atkarpoje tarp Biržos tilto ir Turgaus gatvės - nuo jų kraštų atskilinėja nuoplaišos. Dėl to kyla abejonių, ar minimi šie grindinio akmenys atitinka kelio dangai keliamus reikalavimus, ar turi kokybės sertifikatus, ar yra jiems garantijos ir pan.

Taip pat kyla klausimas, kodėl tarpai tarp akmenų pildomi sausu užpildu, kuris didina dulkėtumą, kai pvz. Vilniuje Gedimino prospekte užpildui naudojamos kitos - vientisos- medžiagos, berods polimerinės ar pan., kodėl nenaudojamas kitas tarpams tarp akmenų užpildyti būdas, kuris nedidintų dulkėtumo ir kuris neleistų grindinio akmenims skilinėti.

Jau turima liūdnos patirties, kai nesilaikant projekto, pažeidžiant teisės aktų reikalavimus ir ignoruojant protingumo kriterijus buvo bandoma priimti Turgaus gatvė po jos rekonstrukcijos. Šiandien visi gali įsitikinti, kad grindinio Turgaus gatvėje perkloti nereikėjo, nes jis po perklojimo pasidarė dar nelygesnis (būtų užtekę keletoje vietų, kur didesnės duobės, ar kabelis tiestas, jį perkloti, palopyti). Skaldytų lauko akmenų juosta, esanti tarp šaligatvio ir važiuojamosios dalies, į kurią gadina batus ir išsisukinėja kojas praeiviai, miestiečiai, turistai, neatitinka elementarių gatvių ir šaligatvių dangų reikalavimų. Ši faktiškai skaldos juosta projekte įvardinta kaip suapvalintais galais ovoidinių akmenų 15-20 cm skersmens juosta, tačiau užsakovo –savivaldybės- atstovai leido rangovui sutaupyti ir į tą vietą suversti bet kaip bet kokio dydžio neapvalius, o kampuotus, skaldytus akmenis. Šitą užsakovo, rangovo ir projektuotojo savivalę palaimino dauguma pripažinimo tinkamu naudoti komisijos narių.

Atkreipiu Jūsų dėmesį, kad pagrindinė sprendimų dėl Turgaus gatvės ir dėl Tiltų gatvės rekonstrukcijų eigos priėmėja, užsakovo atstovė, Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė dėl nesuprantamų priežasčių prieš kelias dienas staiga buvo išleista neeilinių atostogų, todėl ji kaip narė nedalyvaus Turgaus gatvės pripažinimo tinkama naudoti komisijos darbe, nors apie šios komisijos sudėtį ir darbo laiką buvo pranešta savivaldybės administracijai anksčiau, nei buvo pakeistas jos metinis atostogų grafikas.

Atsižvelgiant į aukščiau išdėstytą, prašau nepriimti Tiltų gatvės Klaipėdoje remonto darbų, kol nebus ištaisyti remonto ir rekonstrukcijos trūkumai ir darbo brokas.

 

 

Tarybos narys, Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas                                     Naglis Puteikis

 

Kiti el.paštai: nputeikis@agency.lt; puteikis@gmail.com

Komentarų nėra: