2008-06-09

DĖL TILTŲ, TURGAUS GATVIŲ G. IR M.MAŽVYDO ALĖJOS REKONSTRUKCIJŲ

PRAŠYMAS

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro direktoriui Rimantui Pilipavičiui

Liepų g. 17, LT-92138 Klaipėda

Tel.: 8-46 410334 Faksas.: 8-46 410335

E-paštas.:  kvsc@klaipeda.omnitel.net

 

2008 06 03 Nr.

DĖL TILTŲ, TURGAUS GATVIŲ G. IR M.MAŽVYDO ALĖJOS REKONSTRUKCIJŲ

 

Per keletą pastarųjų metų buvo rekonstruotos Turgaus ir Tiltų gatvės, M.Mažvydo alėja. Jų rekonstrukcijos metu ir po to miestiečiai išsako nemažai kritinių pastabų dėl šių projektų kokybės ir atitikimo įstatymams bei kitiems teisės aktams.

Turgaus gatvėje tarp šaligatvio ir važiuojamosios gatvės dalies – tašyto grindinio – yra įrengta skaldytų, netaisyklingos formos, aštriakampių akmenų apie 1  - 1,5 metro pločio juosta. Ši juosta įrengta pažeidžiant projekto reikalavimus, nes jame užrašyta, kad šioje juostoje turėjo būti tik ovoidiniai (užapvalintais galais į viršų)10-15-20 cm skersmens akmenys.

Mano manymu tokia aštriakampių akmenų juosta netinka nei važiuojamajai gatvės daliai, nei pėstiesiems vaikščioti, nes žmonės gali susižaloti ant kampuoto akmens ne taip pastatę koją.

Rūpestį kelia ir smulkaus skaldyto granito šaligatvis, kuris projekte buvo numatytas iš švelnesnės struktūros kalkakmenio ir kitos medžiagos, be to nenumatyta, kad paviršius, kuriuo vaikščiojama, būtų skaldytas (projekte nurodyta, kad turi būti lygus, šlifuotas).

Tiltų gatvėje taip pat panaudotas toks pats šiurkštaus, skaldyti granito kubelių šaligatvių paviršius.

M.Mažvydo alėjos rekonstrukcijos projekte buvo numatyti suolai ir suoliukai, tačiau nebuvo pateikti jų brėžiniai, o realizuoti granitiniai, šiurkštaus paviršiaus stačiakampiai be jokios papildomos dangos sėdėjimui. Dalyje pėsčiųjų takų taip pat panaudoti aukščiau minėti smulkūs skaldyto granito kubeliai.

 

Prašome informuoti, ar Jūsų vadovaujamas Klaipėdos visuomenės sveikatos centras ar jo įgaliotas atstovas išdavė projektavimo sąlygas šiems projektams, ar dalyvavo Nuolatinėje statybos komisijoje juos aprobuojant, ar suderino Turgaus gatvėje ovoidinių akmenų keitimą į skaldytus aštriakampius ir kalkakmenio šaligatvio pakeitimą į skaldyto granito kubelius, ar dalyvavo Turgaus ir Tiltų gatvių pripažinimo tinkamomis naudoti komisijose ir ar pasirašė šiuos aktus (prašyčiau nurodyti pareigūnų, dalyvavusių šiuose veiksmuose pavardes ir pareigas).

Taip pat prašau ištirti ir pateikti išvadą, ar minima aštriakampių akmenų apie 1  - 1,5 metro pločio juosta Turgaus gatvėje ir smulkaus skaldyto granito šaligatvis Turgaus, Tiltų gatvėse ir M.Mažvydo alėjoje yra tinkami vaikščiojimui, ar atitinka važiuojamajai gatvės daliai ir pėsčiųjų vaikščiojimui keliamus reikalavimus. Taip pat ar atitinka suolams keliamus reikalavimus aukščiau minėti granitiniai stačiakampiai gretasieniai M.Mažvydo alėjoje.

 

 

Tarybos narys, Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas                                      Naglis Puteikis

Komentarų nėra: