2009-02-09

DĖL NETEISĖTOS DANĖS KRANTINIŲ PANAUDOS SUTARTIES SU AB „KLAIPĖDOS LAIVŲ REMONTAS“ NUTRAUKIMO

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARYS

 

                          Liepų g. 11,  LT- 91502  Klaipėda,  mob. 8-652-76250 , el. p. naglis.puteikis@klaipeda.lt______

Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūra

Vilties g. 12, Klaipėda, LT-92231

 +370 46 410098 Faks. +370 46 410102

El. paštas Klaipedos.miestas@prokuraturos.lt

 

 


2008 05 09  Nr.

 

 

 

PRAŠYMAS

 

DĖL NETEISĖTOS DANĖS KRANTINIŲ PANAUDOS SUTARTIES SU AB „KLAIPĖDOS LAIVŲ REMONTAS" NUTRAUKIMO

 

 

Šiuo metu AB „Klaipėdos laivų remontas" neatlygintinai naudojasi Klaipėdos m. savivaldybei nuosavybės teise priklausančiomis Danės upės krantinėmis tie Klaipėdos piliaviete.

Minima įmonė ten vykdo komercinę veiklą – švartuoja jachtas, laivus, iš to uždirba pelną.

Tuo tarpu krantinių savininkas – Klaipėdos m. savivaldybė iš to nieko negauna, maža to – dar vykdo ir šių krantinių rekonstrukciją už mokesčių mokėtojų pinigus.

Klaipėdos m. savivaldybės administracija slepia nuo turto šeimininko – Klaipėdos m. savivaldybės tarybos – kad šios krantinės perduotos valdyti ir naudotis minėtai komercinei įmonei pagal panaudos sutartį 25 metams, kurią 2005 03 01 d. patvirtino Klaipėdos apygardos teismas nutartimi civilinėje byloje Nr. 2-142-538/2005.

 

Mano žiniomis minimoje sutartyje yra įsipareigojimas leisti 25 metus minimai komercinei įmonei naudotis ne tik krantinėmis, bet ir krantinių rekonstrukcijos metu už mokesčių mokėtojų pinigus (Klaipėdos m. biudžeto, Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto ir ES fondų lėšomis) sukurta infrastruktūra.

 

Klaipėdos m. savivaldybės administracijos veiksmai sudarant aukščiau minėtą sutartį yra neteisėti, nes įstatymai draudžia komercinėms įmonėms perduoti neatlygintinai naudotis valstybei/savivaldybei priklausantį turtą ir turtą, sukurtą už mokesčių mokėtojų pinigus.

 

Be to, mano žiniomis, nėra jokio šių krantinių šeimininko  - Klaipėdos m. savivaldybės tarybos -  sprendimo, leidžiančio ką nors panašaus daryti savivaldybės administracijai, kas yra grubus valstybės turto valdymą reglamentuojančių įstatymų pažeidimas.

 

Atsižvelgiant į aukščiau išdėstytą ir ginant viešąjį interesą, prašau nutraukti aukščiau aprašytą sutartį, o apie veiksmus ir rezultatus informuoti mane.

 

 

 

Tarybos narys, Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas                                                                     Naglis Puteikis

 

 

 

Kiti el.paštai: nputeikis@agency.lt; puteikis@gmail.com

 

Komentarų nėra: