2009-02-11

Klaipėdos savivaldybė nepaiso rinkėjų teisių

N.P.: šis pareiškimas skelbiamas taip pat ir www.kl.lt (dienraščio "Klaipėda"svetainėje): http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/e-jurkevicius-savivaldybe-nepaiso-rinkeju-teisiu-199885
 
EVALDAS JURKEVIČIUS

LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO NARYS

 

Gedimino pr. 53,  01109 Vilnius   Tel. (8 5)  2396718, +370 698 42650   El. p.: Evaldas.Jurkevicius@lrs.lt   

____________________________________________________________________________________________________

 

Viešas pareiškimas

Klaipėdos savivaldybė nepaiso rinkėjų teisių

2009 02 11

Klaipėdos savivaldybėje Lietuvos įstatymai negalioja. Tuo tenka įsitikinti dar kartą, šįkart jau kaip LR Seimo nariui.

LR Seimo statuto 13 str. aiškiai ir nedviprasmiškai nustato savivaldybių pareigą vienmandatėse rinkimų apygardose išrinktiems Seimo nariams skirti ir išlaikyti nuolatines patalpas rinkėjams priimti. 2008-ųjų lapkritį buvau išrinktas Seimo nariu „Baltijos" vienmandatėje rinkimų apygardoje. Buvau nustebintas, jog iki šiol apygardos teritorijoje nebuvo įkurtas parlamentaro biuras. Kaip ir kur su rinkėjais susitikinėjo anksčiau šioje vienmandatėje apygardoje rinkti Seimo nariai, man nežinoma, tačiau aš ketinu sąžiningai vykdyti įstatymais man pavestą pareigą – atstovauti apygardos rinkėjų interesams. Buvo sunku patikėti, kad tam kliūtimi tapo Klaipėdos savivaldybė ir jos politikai, vilkinantys sprendimą dėl patalpų suteikimo, pavertę jį pigaus politikavimo objektu.

Kaip Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų komiteto narys,  parlamente atlikau kolegų, išrinktų vienmandatėse rinkimų apygardose apklausą. Didžioji dauguma parlamentarų teigė neturėję jokių trikdžių, savivaldybės jiems suteikė patalpas, kuriuose jau vyksta darbas. Štai, pavyzdžiui, kolega iš Skuodo rajono turi įkūręs net du biurus – Skuode bei Mažeikiuose, tas pats Molėtuose bei Švenčionyse, įstatymus skaito ir supranta Šiaulių, Kretingos, Palangos, Kauno ir daugelis kitų šalies savivaldybių. Klaipėda, matyt, lygiuojasi į kitokius pavyzdžius. Galiu tik daryti prielaidą, jog rinkėjų labui dirbantis Seimo narys uostamiesčio valdžiai yra labai neparankus, kitokių, racionalių paaiškinimų, kodėl atsisakoma vykdyti šalies įstatymus, aš iki šiol neišgirdau.

Apie savo patirtį atstovaujant „Baltijos" rinkimų apygardos rinkėjų interesus aš informuosiu LR Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų komitetą, Seimo vadovybę. 

 

Pagarbiai                                                                                     Evaldas Jurkevičius

                                                                                                          LR Seimo narys

Komentarų nėra: