2009-04-30

Nepakankama seimo narių ataskaita už kanceliarines išlaidas

R.Daukanto karikatūra skelbiama autoriui leidus. www.daukantas.com .

N.P.: manau, kad internete turėtų būti lentelė su šių išlaidų detalizavimu pagal kiekvieną seimo narį, nurodant kiek km yra iki jo vienmandatės apygardos (nes Skuode išrinktojo  išlaidos benzinui yra 100 kart didesnės, nei Vilniuje išrinkto ir Vilniuje gyvenančio).

Tai, kad pusė iki šiol išleistų sumų sudaro automobilių nuomai skirtos išlaidos, rodo, kad ir šios kadencijos seimo nariai dar nesupranta, kad valdžioje esantiems turi būti griežtesni elgesio, taupymo ir standartai ir dar būtinas asketizmas. Šios pastabos netaikau tiems Seimo nariams, kurie turi biurus per kelis šimtus km nuo Vilniaus ir kas savaitę ten važinėja. Bet tai turėtų privalomai būti viešinama, ne kai visi sumesti į bendrą krūvą, tai nieko nebeaišku.

Be to, rodyti bendrą suvestinę nesąžininga, nes vilniečiai pasislepia už pvz.šiauliečių, klaipėdiečių, kurie daug važinėja, pečių.

Pusantro milijono litų politikai išleido ir darbui, ir pramogoms

2009 balandžio mėn. 29d. 08:24

Kalbomis apie taupymą lenktyniaujantys politikai pinigų neskaičiuoja. Tai matyti iš ataskaitos apie pirmojo ketvirčio išlaidas, susijusias su parlamentine veikla. Per pirmus tris šių metų mėnesius vadinamosioms parlamentarų kanceliarinėms išlaidoms iš biudžeto buvo skirta 1 mln. 668 tūkst. litų. Per ketvirtį nepanaudotos lėšos turėtų būti grąžinamos į biudžetą, tačiau sugrąžinti liko nedaug – 166 tūkst. litų, rašo „Lietuvos rytas".

Per pirmąjį šių metų ketvirtį daugiausia politikai išleido automobilių nuomai ir priežiūrai – beveik 850 tūkst. litų. Parlamentarai taip pat važinėjo taksi, pirko mėnesinius visuomeninio transporto bilietus. Tam panaudota beveik 13 tūkst. litų.

Seimo nariai nesikuklino ir pasireklamuoti. Išlaidos už viešosios informacijos rengėjų teikiamas paslaugas – 107 tūkst. litų.

10 tūkst. litų mokesčių mokėtojams jau kainavo kai kurių parlamentarų mokslai. Neoficialiomis žiniomis, Seimo nariai privačiai mokėsi užsienio kalbų.

Kur kas įspūdingesnė suma išleista reprezentacijai – Seimo nariai vieni ar su svečiais restoranuose pravalgė 75 tūkstančius litų.

Komentarų nėra: