2008-08-01

Įdomesni ir politikui panaudotini komentarai apie naująją šiukšlių išvežimo tvarką Klaipėdoje 2008 08 01

 

Šio straipsnio apačioje – nuorodos į Rinkliavų įstatymą ir

 

Komentarai paimti iš dviejų vietų:

1. Su Arial šriftu – iš

http://www.ve.lt/?data=2008-07-31&rub=1065924816&id=1217437775&page=atsil

(straipsniui Mus apgavo... šiukšlininkai"):

 

atsibuskit 2008-08-01 23:05

Šiukšlių rinkliava jau paskutinis vinis į mūsų karstą. Na kodėl nagali būti lygybės visam verslui, kiek tie rūpužės maxima papirkinėti gali visus. Lietuva tu klūposi kada nors prie maximos kojų, laižysi padus ir prašysi trupinio duonos, o tada tave nuspirs toli toli. Spjaut norisi į tokią valstybę ir bėgti. Vežė rusai į Sibirą savo laiku darbščius ūkininkus mūsų senelius, o dabar korumpuota valdžia verčia emigruoti jų anūkus, kurių verslą ėda prakeikta Maxima. Įleido monstrą į miestą, numirė senamiestis, ir visos pastangos jį atgaivinti, tai masažas lavonui. Viskas. Konkurencija prekyboje, viskas- pamirškit, nebeturi jau centrai su kuo konkuruoti, tuoj turgų uždusins. Jūs ne paminklus gelbėkit, o gyvus žmones. Mes smulkūs verslininkai irgi stovėjom Baltijos kelyje, ir per sausio 13 važiavom prie seimo, ir Landsbergis mūsų širdyse yra vėliava, kurios niekas nesuteps. O jūs jo sekėjai, ką jūs veikiat Klaipėdoje, kodėl neorganizuojat piketo "vežk šiukšles i maximą" tegu moka už faktą. O gal nepatogu, gal ten jūs nuolaidų korteles turit?


2 rinkejui 2008-08-01 20:30

Uz rinkliava balsavo valdantieji. Tevynes sajunga uz rinkliava nebalsavo. kaip nebalsavo ir uz vokeliniu ismoku pasididinima.


va taip 2008-08-01 19:54

tiesioji gatve isvis nebesulaukia siuksliaveziu.stovi zmoniu konteineriai isvezti gatvej....??????????


siuksle 2008-08-01 17:43

KRAIC adresas-Tomo 2,ten pilkit siuksles.


smalsutis 2008-08-01 14:52

Nuo rugpjūčio 1d. kiekviens eilinis gali sužinoti koks šiukšlių tvarkymo , atrodo krac vadinasi ta istaiga viršininko atlyginimas. Turbūt tukstanciais punta iš mūsu rinkliavos.


Rinkėjui 2008-08-01 14:44

Tai ko lauki, eik ir mušk tą Šulcą, Odebrecht, Puteikį, kurie už rinkliavą balsavo.


:-) 2008-08-01 14:32

LT MAXIIMA:-)mes apie viska pagalvojom ir už atliekas mokėsim tiek kiek surinksim, o jūs žmogeliai už kvadratą... cha cha cha...mes jum pigiau servetėlių išmesim, galėsit ašaras šluostytis


Rinkėjas 2008-08-01 14:26

Kaip sąžinės nėra, kiaulės akis išvertus balsuoti už savo gerovę, ar už savo tipo sunkų darbą. Eidami atostogauti pasitvirtino sau po1000 ant kanceliarinių išlaidų, ir matai nespėjo lengvatų pensininkams, daugiavaikėms šeimoms, invalidumą turintiems žmonėms uš šiukšlių rinkliavą numatyti. Skubėjot tik savo piniginėm pasirūpinti, turbūt tas kopensacijas susigalvojo, kad šiukšlių rinkliavą už savo vilas padengtų.
Remiantis LR Rinkliavų įstatymo IIIsk. 12 str. 3p. Klaipėdos m. savivadybė privalėjo nustatyti rinkliavos už atliekų tvarkymą lengvatas. Kodėl didiesiems prekybos centrams rinkliava už faktiškai sukauptų atliekų išvežimą, o smulkiam verslui ir gyventojams nuo nekilnojamo turto ploto. Už kokius nuopelnus savivaldybė Maximai, iki, senukams, bigui nustatytė išskritines sąlygas. Lengvatas dėl rinkliavų galima suteikti tik socialiai pažeidžiamiems fiziniams asmenims. Žmonės atsibuskit, tie korumpuoti kiaulės visus i ožio ragą suries, aišku tik ne galinguosius. Tie sugeba- "mes viskuo pasirūpinom", kur reikia patepė ir kitų sąskaitą dar sutaupė. Dabar tikriausiai numes ubagams kokių pirk pigiau akcijų, už kurias mes visi per šiukšlių rinkliavą sumokėsim. Vežkim visi šiukšles į prekybos centrus, tegu moka už faktą.


Marazmas 2008-08-01 10:36

Šulcas pats už KRATC atsiradimą balsavo, visą tvarką Taryboje savo rankos pakėlimu laimino, o dabar persivertė - negera, mat tvarka, neteisinga. Kur anksčiau buvai, jei toks protingas. Ar čia dėl vietos Seime cirką darai?


pilietis 2008-08-01 10:00

1.Kokiu pagrindu Klaipėdos savivaldybėje atliekų susikaupimo normos paskaičiuotos nuo nekilnojamo turto ploto atliekų kaupėjams, kurie naudojasi atskirais konteineriais. Dauguma miesto įmonių pagal iki šiol galiojusią tvarką turėjo atskirus atliekų rinkimo konteinerius. LR Aplinkos ministerijos parengti pavyzdiniuose (rekomenduojamuose) vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir tvarkymą nuostatuose ir komentaruose XII sk..45p. yra numatyta, kad vietinės rinkliavos mokėtojai turi teisę naudotis atskirais konteineriais ir mokėti rinkliavą pagal išvežtų atliekų kiekį. Kodėl ta teisė nenumatyta Klaipėdos atliekų tvarkymo nuostatuose visiems atliekų turėtojams, o pritaikyta tik didiesiem prekybos centrams?


pilietis 2008-08-01 09:59

1.Kodėl Klaipėdos vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą nuostatuose nėra numatyta neteisingai apskaičiuoto rinkliavos dydžio, ar atliekų surinkėjo apskundimo tvarkos, nors aplinkos ministerija rekomendavo tai pavyzdiniuose nuostatuose. Kitų Lietuvos savivaldybių komunalinių atliekų tvarkymo nuostatuose yra numatyta galimybė rinkliavų mokėtojams ginti savo teises, jeigu jos pažeidžiamos. Ar rinkliavos mokėtojas privalo mokėti rinkliavą ir tuo atveju, kai pagal Klaipėdos miesto komunalinių atliekų tvarkymo taisykles 2007.03.29d. Sprendimo Nr. T2-81. V. 43.1p. atliekų surinkėjas neatlieka savo pareigų?


pilietis 2008-08-01 09:58

Palanga, Skuodo raj., Kretingos raj., Neringa, Klaipėda, Klaipėdos raj. yra viename regione, kodėl KRATC apskaičiuodamas rinkliavos dydžius to pačio regiono juridiniams asmenims (identiškiems savo prigimtimi) taiko skirtingas metines atliekų susikaupimo normas. Klaipėdos ūkio subjektams taikomos metinės atliekų susikaupimo normos ženkliai padidintos lyginant su anksčiau paminėtom savivaldybėm.( Pvz. Neringos savivaldybės atliekų tvarkymo rinkliavos dydžiai prekybos paskirties pastatams). Ar Klaipėdos parduotuvės, barai ir t.t. kaupia per metus kelis kartus daugiau komunalinių atliekų kaip Skuode, Neringoje, Palangoje...jei lygintume atliekų sukaupimo normatyvą vienam kvadratiniam metrui patalpų, kuriose veikia identiško profilio juridiniai asmenys. Absurdas, korupcijos pasekmės


pilietis 2008-08-01 09:55

1.Pagal LR Rinkliavų įstatymo IIIsk. 12 str. 3p. Klaipėdos m. savivadybės nuostatuose nėra nenumatyta rinkliavos už atliekų tvarkymą lengvatų suteikimo tvarkos. Todėl prašome išaiškinimo, kokiu pagrindu didiesiems prekybos tinklams ir centrams buvo pritaikyta išskirtinai teisinga rinkliava – sumokant už faktiškai sukauptų atliekų išvežimą, o kitom įmonėm rinkliava - nuo nekilnojamo turto ploto, numatant nepagrįstai padidintus atliekų sukaupimo per metus kiekius. Už kokius nuopelnus savivaldybė įvardino konkrečias įmones savo teisės aktuose ir nustatytė išskitines sąlygas joms. Mūsų manymu lengvatas dėl rinkliavų galima suteikti tik socialiai pažeidžiamiems fiziniams asmenims.


Rimantas (Rimantas-e@zebra.lt), 55 metų. 2008-08-01 08:41

Mūsų namo bendrija tvarkingai rūšiavo atliekas, buvo sudare sutarti su bendrove, kuri vežė šiukšles. Dabar niekas neberušiuoja, meta kur pakliūna. Mes nusprendėme, kol nebus peržiūrėti mokesčiai nemokėsime tos rinkliavos. Tarp kitko neteisingai suskaičiuota ta rinkliava. Kad geriau tvarkytusi Reikalas taip pat nesimato. Toką turime valdžią.Artėja rinkimai į Seimą. Gerai pamastykime už ką balsuoti.


Sigitas (psigitas@centras.lt), 50 metų. 2008-07-31 10:46

Sutinku su straipsnio autorium, todel manau Klaipėdos miesto tarybai reikia ko greičiau spręti ir priimti teisingą sprendimą dėl " vietinės rinkliavos už atliekų tvarkymą " ir nelaukti žmonių visiško nepasitenkinimo. Visame tame yra įžvelgiame aukso gysla iš kurios galima lengvai pasipelnyti. Nemanau kad Klaipėdos gyventojas mokėdamas už netobula, niekam tikusia ir neteisinga sistema dar turėtų nemanolumų su kitom institucijom kuriais Š. Reikalas taip išdidžiai gasdino.


lt 2008-07-31 10:11

LT MAXIMA:-)mes apie viska pagalvojom


įdomu 2008-07-31 09:45

....gyvendamas privačiame name gaunu sąskaitą už kv metrus....sąskaitoje nėra jokio atsakingo asmens pavardės ir parašo...sąskaitą išrašo kažkokia privati UAB....su kuria neturiu jokių juridinių sutarčių ar įsipareigojimų....nurodyti telefonai neveikia.....hmmm...visi sukčiavimo požymiai...gal....reikia kreiptis į policiją

 

 

 

2. Su Times New Roman šriftu iš :

http://www.ve.lt/?data=2008-08-01&rub=1065924810&id=1217524809&page=atsil

straipsniui „Klaipėdos politikai pasistorino pinigines"

 

to Trūkas viešumo, neaišku 2008-08-01 23:23

Simonaviuciute slepia protokola, arba jis nedarytas visai. Nes jai tas nenaudfinga, kad kas prades kapstyti, kodel nuolaidos maximai, o DNSB - ant ledo, pagal metrus, o stambiems - -pagal tonas.


padėkit 2008-08-01 23:03

Prašome, padėkit. Mes nuo pat nepriklausomybės atkūrimo per visus rikimus už konservatorius balsuodavom. Ne visi sprendimai, kai vadovavot patiko, bet vis tikėjom, ai gal tai tik atsitiktinės klaidos. Svarbu kad už laisvę, už Tėvynę. Girdėjom kalbas, kad maximos slibiną konservatoriai ir užaugino. Nesinori tikėti, bet neteko niekada išgirsti, kad konservatoriai gintų smulkųjį verslą. Kas darosi Klaipėdoje dėl šiukšlių rinkliavos.Kiek nuskriaustų Klaipėdos smulkiųjų verslininkų, ar įsivaizduojat, gal tai jūsų rinkėjai. Juk mes energingi žmonės, sąžiningai kūrėm savo verslą, neužaugom dideli tik todėl, kad neturėjom dėdės nei bankuose, nei prichvatizacijoj. Mes dirbome įtempę protus, kad gink dieve nesuklystumėm kur buhalterijoj ir dėl menkiausios klaidos Vagnoriaus žiaurios akcijos mūsų neuždarytų. O tuo tarpu etiška maxima susigrąžino PVM milijonus, suradusi įstatyme skylę. Įdomu kas paliko tą skylę, gal ir pagal jų užsakymą. Klaipėdoje baisu kas darosi.


2 Trūkas viešumo, neaišku 2008-08-01 22:17

Buvo Judita Simonavičiūtė susikvietusi 22 bendrijų vadovus - tik tuos, kurie remia liberalų ir centro partiją per paskutinisu rinkimus. Netiesa, kad 120 buvo susikviete. Meluoja kaip visada.Bet nieko. kai suzinso ir tu 22 bendriju gyventojai, kad ju pirmininkai sutiko moketi uz kv.metrus, nunes jiems stogus , issirinks normalius ir bus oc.


Aldona 2008-08-01 22:06

Kas gali parasyti, kaip del atlieku apmokestinimo balsavo " Banduziu" namu bendrijos pirmininkas? Reikia juos susikviesti su jo visa buhalterija ir lai paaiskina kodel jis nnenori skaiciuoti mokesciu uz lifta, atliekas nuo gyventoju skaiciaus.


 

nieko sau 2008-08-01 15:00

va dabar as nueiciau ir issprogdinciau ta maxima taip, kad su zeme susilygintu. juk tai yra toks siaubingas pasityciojimas is zmoniu. tai tiesiog kazkoks specialus politinis ispuolis! politiniu banditu ispuolis. o aplamai, reikia istikro pagalvoti dabar, kaip apsieiti su maxima. sito palikti negalima.


valio... 2008-08-01 14:53

LT MAXIIMA:-)mes apie viska pagalvojom ir už atliekas mokėsim tiek kiek surinksim, o jūs žmogeliai už kvadratą... cha cha cha...mes jum pigiau servetėlių išmesim, galėsit ašaras šluostytis


smalsutis 2008-08-01 14:46

Ne į tema bet vistiek.. Įdomu koks KRATC vadovo atlyginimas, nuo Rugpjūčio 1d. Įstatymas leidžia sužinoti kiekvieno valstybės įstaigos vadovo atlyginimą.


Trūkas viešumo, neaišku 2008-08-01 14:35

Taip pat norėtume žinoti kaip balsavo bendrijų (rašėte, kad buvo 120 bendrijų atstovai) priimant sprendimą ,kad skaičiuoti pagal kvadratus- į domu ,nes kai paklausi jie teigia, kad buvo surinkti ir jiems buvo pateikta žinia "nauja tvarka" Jeigu buvo tariamasi turėjo būti ir protokolas...o gal reikia juos surinti ir sužinoti pateims?


Padės apsispręsti per rinkimus 2008-08-01 14:32

Dar paviešinkite kaip kas balsavo ,priimant sprendimą dėl tos "žymiosios" rikliavos už šiukšlių "tvarkymą".

 

Rinkliavų įstatymas: 2008 08 01 dienai:

 

III SKYRIUS

VIETINĖS RINKLIAVOS

 

11 straipsnis. Vietinių rinkliavų objektai

1. Savivaldybės taryba turi teisę savivaldybės teritorijoje nustatyti vietines rinkliavas tik už:

1) leidimo atlikti kasinėjimo darbus savivaldybės viešojo naudojimo teritorijoje (gatvėse, vietinės reikšmės keliuose, aikštėse, žaliuosiuose plotuose), atitverti ją ar jos dalį arba apriboti eismą joje išdavimą;

2) leidimo prekiauti ar teikti paslaugas savivaldybės tarybos nustatytose viešosiose vietose išdavimą (viešąja vieta, kurioje vykdoma prekyba, teikiamos paslaugos, laikytina savivaldybės teritorijoje esanti savivaldybei ar valstybei nuosavybės teise priklausanti ar patikėjimo teise valdoma teritorija (išskyrus išnuomotą ar perduotą naudotis teritoriją), kurioje teikiamos paslaugos, taip pat vykdoma prekyba nuo (iš) laikinųjų prekybos įrenginių, kioskų paviljonų, prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų, lauko kavinių);

3) leidimo įrengti išorinę reklamą savivaldybės teritorijoje išdavimą;

4) leidimo organizuoti komercinius renginius savivaldybei priklausančiose ar valdytojo teise valdomose viešojo naudojimo teritorijose išdavimą;

5) leidimo įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į valstybės saugomas teritorijas, savivaldybių įsteigtus saugomus draustinius, jų paskelbtų kraštovaizdžio objektų teritorijas ir nustatytas vietinės reikšmės apsaugines zonas išdavimą (išskyrus važiavimą per šias teritorijas valstybinės reikšmės keliais, naudojimąsi jų statiniais, stovėjimo ir poilsio aikštelėmis, terminalais ir pasienio kontrolės punktais; šios išimtys netaikomos Neringos miestui);

6) naudojimąsi savivaldybių tarybos nustatytomis vietomis automobiliams statyti (išskyrus vietas automobiliams statyti prie valstybinės reikšmės kelių, 5–15 m pažymėtoje atkarpoje prie valstybės įstaigų, institucijų ir tarnybų, taip pat vietas, kurias nustato Vyriausybė, atsižvelgdama į saugumą, tarptautinį protokolą ar kitus viešuosius interesus užtikrinančius reikalavimus);

7) gyvūnų (šunų, kačių) registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose;

8) komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą;

9) leidimo įrengti laikinus kilnojamus įrenginius savivaldybės teritorijoje (išskyrus prie valstybinės reikšmės kelių, privačiuose ir išnuomotuose valstybinės žemės sklypuose) išdavimą;

10) leidimo pardavinėti I, II ir TO klasės civilines pirotechnikos priemones išdavimą;

11) naudojimąsi gyvenamųjų vietovių, turinčių kurorto ar kurortinės teritorijos statusą, viešąja infrastruktūra (viešoji kurorto ar kurortinės teritorijos infrastruktūra – valstybei ar savivaldybei nuosavybės teise priklausantys statiniai, įranga ir bendro naudojimo želdynai, sudarantys visuomenei galimybę naudoti kurorte esančius gamtinius išteklius sveikatinimo, turizmo ir poilsio reikmėms).

2. Iš vietinės rinkliavos mokėtojo negali būti reikalaujama atlyginti už objektą, už kurį pagal šį įstatymą nustatyta vietinė rinkliava, kitaip negu sumokant vietinę rinkliavą.

 

Straipsnio pakeitimai:

Nr. IX-857, 2002-04-23, Žin., 2002, Nr. 45-1710 (2002-05-04)

Nr. X-431, 2005-12-08, Žin., 2005, Nr. 149-5416 (2005-12-22)

Nr. X-1277, 2007-09-18, Žin., 2007, Nr. 101-4107 (2007-09-27)

 

12 straipsnis. Vietinių rinkliavų nustatymas

Savivaldybės taryba savo sprendimu:

1) nustato vietinę rinkliavą;

2) tvirtina vietinės rinkliavos nuostatus;

3) nustato lengvatas vietinių rinkliavų mokėtojams;

4) nustato vietinės rinkliavos grąžinimo atvejus.

 

13 straipsnis. Vietinių rinkliavų dydžiai

1. Vietinės rinkliavos dydis nustatomas vietinės rinkliavos nuostatuose.

2. Vietinės rinkliavos dydis nustatomas litais be centų.

3. Savivaldybės taryba atskiru sprendimu gali vietinės rinkliavos dydį kartą per metus indeksuoti, taikydama metinį vartojimo kainų indeksą, jeigu jis didesnis negu 1,1.

 

IV SKYRIUS

RINKLIAVŲ RINKIMO KONTROLĖ IR ATSAKOMYBĖ

 

14 straipsnis. Rinkliavų rinkimo kontrolė

1. Rinkliavų rinkimą kontroliuoja vietos mokesčio administratorius, Valstybės kontrolė, o vietinių rinkliavų - dar ir savivaldybės kontrolieriai.

2. Jeigu patikrinimo metu nustatyta, kad valstybės rinkliavos buvo paimta per mažai arba ji iš viso nebuvo paimta, tai trūkstama arba visa valstybės rinkliavos suma išieškoma į atitinkamą biudžetą iš institucijos, dėl kurios kaltės paimta per maža arba visai nepaimta valstybės rinkliava, Mokesčių administravimo įstatymo nustatyta tvarka. Institucijai žalą atlygina atsakingi valstybės tarnautojai įstatymų nustatyta tvarka.

 

 

Pavyzdiniai (rekomenduojami) vietinės rinkliavos

už komunalinių atliekų surinkimąatliekų turėtojų ir tvarkymą nuostatai ir komentarai

 

Parsisiųsti pagrindinį failą iš čia: http://www.am.lt/VI/files/0.551441001145012363.zip

 

 

Kiti paieškos rezultatai:

 

Rodomi rezultatai 1 - 66. Ieškota: vietinės rinkliavos už komunali....

Aplinkos ministerija

Pavyzdiniai (rekomenduojami) vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą
atliekų turėtojų ir tvarkymą nuostatai ir komentarai ...
www.am.lt/VI/article.php3?article_id=5273

Aplinkos ministerija

Parengti pavyzdinius vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą
atliekų turėtojų ir tvarkymą nuostatus ir komentarus. sausis. gruodis ...
www.am.lt/VI/article.php3?article_id=4030

Atliekų tvarkymo planų rengimas Lietuvoje

Bendrąsias valstybės ir vietines rinkliavas, tarp jų už komunalinių atliekų
surinkimąatliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą, reglamentuoja Rinkliavų ...
www.am.lt/VI/files/0.210194001104830855.doc

Aplinkos ministerija

Pavyzdžiui, praktiniai atliekų tvarkymo rinkliavos įvedimo savivaldybės teritorijoje
... vietines rinkliavas už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą, ...
www.am.lt/VI/article.php3?article_id=2256

Dirvožemis

Komunalinių bei gamybos atliekų surinkimas iš įmonių ir gyventojų 2000-2003 m.
.... rasis tarifas (ar vietinė rinkliava) už komunalinių. atliekų tvarkymo ...
www.am.lt/LSP/files/bukle-2.pdf

MIESTŲ PAVIRŠINIŲ NUOTEKŲ TVARKYMO STUDIJA

paviršinių nuotekų surinkimą dydis, investicijų, teikiamų paslaugų kokybės
reikalavimai. Be .... 2. per vietines/regionines rinkliavas; ...
www.am.lt/VI/files/0.116617001213855949.pdf

Komentarų nėra: