2008-02-11

Dėl A.Každailevičiaus 2008-02-07 pareiškimo, kuriuo tarybos nariai smerkiami už jų balsavimą

Dėl A.Každailevičiaus 2008-02-07 pareiškimo „Dėl strateginio plano tvirtinimo"

 

Įdedu į šį tinklapį Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktoriaus A.Každailevičiaus pareiškimą, kuris yra patalpintas savivaldybės tinklapyje, nes tokie dokumentai paprastai yra greit ištrinami.

Pvz. prieš kelerius metus buvo panašaus stiliaus (rėksmingumo ir purslingumo prasme ) tuometinės administracijos direktorės J.Simonavičiūtės pareiškimas dėl automobilių pirkimo policijai. Tuomet savo straipsnyje „Klaipėdoje" pasiūliau valdžiai iš savivaldybės biudžeto nupirkti keletą automobilių ir perduoti pagal panaudos sutartį vietinei policijai, kad galėtų padėti savivaldybei prižiūrėti paprastų švaros ir tvarkos taisyklių laikymąsi.

J.Simonavičiūtė pirmiausiai apskritai pasmerkė mane už bandymus ką nors valdžiai pasiūlyti, o po to išdėjo į šuns dienas šį mano pasiūlymą, kaip prieštaraujantį logikai, sveikai moralei, įstatymus pažeidžiantį ir pan. Šį tekstą įdėjo ten pat, kur ir šis A.Každailevičiaus tekstas ir dar papildomai, kad visi žinotų, su užsakymo numeriais išspausdino ir „Klaipėdoje" ir „Vakarų eksprese".

J.Simonavičiūtės nelaimei pasirodė, kad beveik visi Lietuvos didmiesčiai tokią praktiką jau išbandė.

Tada direktorės smerkiamasis tekstas patyliukais iš savivaldybės svetainės išgaravo be pėdsakų.

O netrukus buvo nupirkti ir keli automobiliai ir vengiant viešumos beveik tyliai perduoti policijai.

Neabejoju, kad šį dabartinio administracijos direktoriaus A.Každailevičiaus 2008-02-07 pareiškimą ištiks toks pats likimas.

Nes valdžia pakankamai greitai supras, kad Strateginės plėtros komiteto nariai ir ypač jos pirmininkė Alina Velykienė yra visiškai teisi nepritarusi nerealiam, pajamomis nepagrįstam, prioritetų neturinčiam strateginio plėtros plano veiksmų įgyvendinimo projektui.

Beje, itin kvaila šitaip griežtai smerkti tarybos narius, kad jie balsuoja kitaip, nei administracija siūlo („...Visiškai nesuprantama ir nepateisinama Strateginės plėtros komiteto pozicija..."). Kiek atsimenu, paskutinį kartą Europoje išrinktus deputatus už netinkamą balsavimą panašiai smerkdavo 1944-45 m. Sovietu Sąjungos kariuomenes užimtose Čekoslovakijoje, Vengrijoje.

Tiesa, ten ne taip balsavusius vietiniai socialdemokratai ne tik į kalėjimus ir konclagerius sukišdavo, bet kartais dar ir sušaudydavo.

Tikiuosi, kad šį kartą Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Klaipėdoje bus humaniškesnis.

 

 

Dėl strateginio plano tvirtinimo A KAŽDAILEVIČIUS

http://www.klaipeda.lt/klaipeda/content/news.jsp?docLocator=3B80D7B1D57D11DCA1FA746164617373&pathId=45&type=NEWS&category=64&categoryId=64

 

2008-02-07 

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius A.Každailevičius

 

Reaguodamas į sausio 31 dieną vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu opozicijos narių man pateiktus priekaištus dėl savivaldybės administracijos parengto strateginio plano, noriu pareikšti, kad savivaldybės administracijos darbuotojai, vadovaudamiesi Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklių nuostatomis, užtikrina priimamų sprendimų ir veiksmų viešumą, pateikdami savo sprendimų priėmimo motyvus darbo grupėse ir tarybos komitetuose.

Vadovaudamiesi savivaldybės tarybos patvirtinta strateginio planavimo tvarka rengia trejų metų veiklos strateginį planą, kuris yra Klaipėdos miesto savivaldybės vidutinės trukmės planavimo dokumentas, rengiamas vadovaujantis Klaipėdos miesto plėtros strateginiu planu, miesto tarybos patvirtintais ilgalaikiais programavimo ir kitais tarybos patvirtintais dokumentais.

Nesuprantamas ne tik savivaldybės administracijos darbuotojams, bet ir daugeliui klaipėdiečių faktas, kad praėjusių metų rugsėjo 27 dieną tarybai vienbalsiai pritarus savivaldybės strateginiam plėtros planui, šių metų sausio 31 dienos tarybos posėdyje strateginio plėtros plano veiksmų įgyvendinimas sulaukė dalies tarybos narių nepritarimo. Visiškai nesuprantama ir nepateisinama Strateginės plėtros komiteto pozicija, taip pat nepritarusio šiam sprendimo projektui.

Kur nuoseklumas ir veiksmų logika?

Strateginio plano programos sudaromos remiantis anksčiau priimtais tarybos sprendimais, kurie teisiškai įpareigoja administraciją vykdyti tam tikras veiklas ir joms nustatyti finansavimą. Dauguma programoje nurodytų priemonių yra tęstinos.

Tarybos nariams taip pat galioja tam tikros etikos normos, kurios neleidžia žeminti savivaldybės administracijos darbuotojų niekinant jų profesionalumą ir kompetenciją.

Savivaldybės administracijoje galioja tvarka, pagal kurią sprendimo projektus tarybai pristato vadovas to padalinio, kuris organizuoja projekto rengimą. Todėl Strateginės plėtros komiteto pirmininkės p. Alinos Velykienės replikos, palydėtos įžeidžiančiais plojimais, nedaro garbės visai tarybai.

Baigdamas noriu išreikšti viltį, kad savivaldybės tarybos ir administracijos darbas toliau bus pagrįstas konstruktyviu bendradarbiavimu, kuris atneš naudos visam miestui.

Komentarų nėra: