2009-05-21

Mokesčių mokėtojų pinigus eikvojo 80 Anglijos deputatų iš 646

D.Britanijoje kilus deputatų išlaidų skandalui reikalaujama naujų rinkimų

ELTA ir lrytas.lt inf.2009-05-17 12:14

Kilus deputatų išlaidų skandalui, Didžiojoje Britanijoje didėja spaudimas premjerui Gordonui Brownui surengti pirmalaikius rinkimus. BBC atlikta apklausa parodė, už naujus rinkimus yra 65 proc. rinkėjų. 64 proc. apklaustųjų reikalauja į aferą įsipainiojusių parlamentarų atsistatydinimo.

Britai reikalauja G.Browno surengti pirmalaikius rinkimus.  "Reuters"

Laikraščio „Daily Telegraph" informacija, įrodyta, kad mokesčių mokėtojų pinigus eikvojo 80 deputatų iš 646. G.Browno atstovas šeštadienį pranešė, kad dėl skandalo suspenduotas antrasis leiboristų partijos deputatas. Davidas Chaytoras nurodė beveik 13 tūkst. svarų išleidęs nuomai, nors tokių išlaidų neturėjo. Pats deputatas kalbėjo apie „nedovanotiną klaidą" ir paskelbė grąžinsiąs pinigus.

Pasak laikraščio „Guardian", leiboristai kituose rinkimuose neleis dalyvauti partijos deputatams, kurie yra susiję su minėtu skandalu. Atitinkamą sprendimą ketinama priimti kitą savaitę.

„Daily Telegraph" praėjusiomis dienomis detaliai aprašė, kaip politikai tūkstančius svarų mokesčių mokėtojų pinigų išleido butų remontui, pornografiniams filmams, žirgų priežiūrai ir gedulo vainikams. Lėšas švaistė visų trijų didžiųjų partijų - valdančiųjų leiboristų, taip pat konservatorių ir liberaldemokratų partijų atstovai.

Komentarų nėra: