2008-04-02

Atsiprašau dėl Balandžio 1 pokšto

Alternatyvios paminklosaugos komisijos veikėją sulaikė Klaipėdos policija - tai balandžio 1 d. pokštas.

Vakar paskelbtas "bajeris" kai kuriem mano pažįstamiems pasirodė toks tikroviškas, kad kai kas labai rimtai ieškojo būdų gelbėti istorikus, užlėkusius su anodijaus kontrabanda: skambino man, siūlė steigti gelbėjimo komitetą, aiškino, kad akivaizdu, kad nedori statybų verslininkai pakišo alternatyvinius paminklosaugininkus. Dali žmonių atėjo ir į TS būstinę siūlydami pagalbą paminklosaugininkams-"kontrabandininkams".

Labai atsiprašau visų, kurie puolė gelbėti D.Elerto ir R.Adomavičiaus. Ir dar kaip tyčia kaip koks sadistas sudramatinau pavadinimus ir išsiunčiau papildomai elektroniniais laiškais.

Dainiau ir Romaldai, pasirodo Jūs turite labai daug sąjungininkų.

Beje, anodijaus vartojimą postsovietinėje literatūroje pirmas ir kol kas vienintelis išsamiai ištyrė ir paskelbė žinomas Afganistano karo veteranas Zigmas Stankus savo pirmojoje knygoje "Kaip tampama albinosais" (visą knygą galima atsisiųsti iš čia). Paties Zigmo teigimu anodijaus, kaip tarpukario svaiginamosios kontrabandinės medžiagos vartojimas labai lengvai iš Tauragės, kaip pasienio su Vokietija krašto, persikėlė po karo ir į Klaipėdą.
Zigmas sakė, kad pagirios vis dėlto nuo anodijaus būna labai sunkios ir kvapas nuo vartojusio šį lakų eterį sklinda labai toli. Visa kita kas aprašyta čia , ar paskelbta alfoje.lt, "Klaipėda.15 minučių" ir ve.lt atitinka tikrovę, bent jau pagal Z.Stankaus knygą ir jo autentiškus pasakojimus apie jo paties patirtį.

Komentarų nėra: