2008-04-16

Poilsio parkas: tunelio gale vėl žiebiama šviesa PRICHVATIZAVIMAS TUNELIO PRADŽIOJE VE 080416

Poilsio parkas: tunelio gale vėl žiebiama šviesa PRICHVATIZAVIMAS TUNELIO PRADŽIOJE VE 080416

 

http://www.ve.lt/?data=2008-04-16&rub=1065924810&id=1208284399

 

Valerija LEBEDEVA

 

Senasis Klaipėdos poilsio parkas turėtų atgimti naujam gyvenimui - Savivaldybės tarybos Turto komitetas nusprendė inicijuoti taip pat pavadintos bendrovės reorganizaciją.

Baigiama ir parko teritorijos galimybių studija, kurioje turėtų būti numatyti optimalūs jos panaudojimo, valdymo ir priežiūros būdai.

Tikimasi, kad ryžtingi valdininkų ir verslininkų veiksmai padės tašką ilgoje ir nelinksmoje vadinamojo poilsio parko istorijoje.

UAB "Poilsio parkas" priklauso vasaros koncertų estrada bei du pastatai: vienas - Pušyno gatvėje, kitas - ties Herkaus Manto ir Prano Lideikio gatvių sankryža esantis namelis su garažais, kuriuo naudojasi automobilių remonto įmonė.

Bendrovė gyvena iš nuomos, teikiamos pastarajai įmonei, renginių organizatoriams bei atrakcionų parkui, kuris vasarą laikinai įsikuria estrados pašonėje.

Klaipėdos savivaldybės tarybos Turto komiteto narių siūlymu, esamą bendrovę reikia išskaidyti į dvi. Norima įkurti Savivaldybės įmonę vasaros estradai, kuri reikalinga miestui, administruoti, o UAB "Poilsio parkas" su likusiu turtu - privatizuoti.

Anot Savivaldybės administracijos Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, parko teritorijos galimybių studiją rengiantys vilniečiai specialistai atsižvelgė į pateiktas pastabas ir galutinį jos variantą užsakovams pristatys, planuojama, dar šį mėnesį. "Tuomet galėsime svarstyti, kaip pritraukti lėšas", - sakė pokalbininkė.

Apie 50 hektarų dydžio parko teritorija priklauso valstybei. Bandymai prieš kelerius metus įregistruoti sklypą ir jį išnuomoti tuomet baigėsi fiasko. Čia atrakcionų parką kurti norėjusiems ir simbolinį 1 proc. bendrovės akcijų nusipirkusiems Olandijos verslininkams pabodo laukti.

Kurį laiką praeivių saugumui parke grėsė industrinę katastrofą primenantys moraliai pasenusių atrakcionų "griaučiai". Prieš kelerius metus jie pagaliau buvo išvežti. Parke nuo to saugiau netapo - sulaukėję želdynai ir suolelių nuolaužos padorios publikos ilsėtis ir pramogauti nevilioja.

Galiausiai buvo parengtas teritorijos detalusis planas, pradėta galimybių studija.

Sovietmečiu miškingoje Girulių teritorijoje įrengtas atrakcionų parkas, ilgą laiką buvęs mėgstama klaipėdiečių poilsio ir pramogų vieta, merdėja jau gerą dešimtmetį.

Komentarų nėra: